10+ Cărți De Citit În Concediu

Drumul până la destinație, timpul relaxant petrecut la munte, la mare sau într-o altă țară, parcă nu e la fel fără o carte bună.

Așa că… Nu uita să îți pui în bagaj ceva de citit?.

Și pentru că e posibil să nu ai în bibliotecă ceva care să rezoneze cu starea ta sau efectiv ai citit tot ce ai, am pregătit pentru tine o selecție de 10+ titluri.

Vei găsi cărți diverse, de la memorii, cărți de dragoste, de aventură sau istorice, până la cărți psihologice și de dezvoltare personală.

Astfel, poți adăuga o bucățică dintr-o lume nouă concediului tău.

Și acum…

Să vedem ce cărți de citit în concediu ți-am pregătit?.

1. Cum să oprești timpul

BESTSELLER INTERNAȚIONAL.

Tom Hazard are un secret periculos.

Poate că arată ca un bărbat de 41 de ani, dar din cauza unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole.

Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală.

[…] Poate încerca să îmblânzească trecutul, care îl ajunge tot mai repede din urmă.

Singurul lucru pe care nu trebuie să-l facă e să se îndrăgostească.

CUM SĂ OPREȘTI TIMPUL este o poveste nebunească și dulce-amară despre cum te poți pierde și regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie ca să înveți cum să trăiești cu adevărat.

Cartea o poți găsi AICI.

2. Supraviețuitorii

Bear Grylls știe prețul supraviețuirii.

Dar nu e el primul.

Louis Zamperini a rezistat 47 de zile pe mare ucigând rechini înfometați, numai pentru a fi prins și torturat.

Marcus Luttrell, care nu se putea apăra decât cu o singură mână, a ținut piept singur unei hoarde de talibani, după care și-a târât corpul tot o rană, ciuruit de gloanțe, prin munții necruțători din Afganistan.

Aventurieri, exploratori, soldați și spioni care au rezistat în condiții extreme – ei sunt protagoniștii poveștilor lui Bear Grylls.

Întâmplările lor extraordinare nu sunt o lectură comodă – supraviețuirea e rareori o treabă placută.

Toate sunt însă istorisiri ale unui curaj care te face să izbucnești în lacrimi.

Rezistența care sfidează moartea, forța corpului, a sufletului și a minții, dorința de a învinge fac din personajele cărții lui Bear Grylls adevărați supraviețuitori.

Cartea o poți găsi AICI.

3. Povestea Faridei – fata care a învins ISIS

POVESTEA FARIDEI reprezintă primele memorii ale unei supraviețuitoare a terorii ISIS.

Toți bărbații au fost omorâți.

Toate femeile au devenit sclave, dar Farida a reușit să evadeze.

În august 2014, Farida, o adolescentă obișnuită, încerca să se bucure de vacanța de vară.

Fata locuia într-o regiune muntoasă din nordul Irakului, iar ce a urmat este de neimaginat.

Satul ei a căzut pradă unui atac pus la cale de ISIS.

Acestui atac i-au căzut victime toți bărbații, inclusiv tatăl și unul dintre frații Faridei, iar femeile au fost luate ostatice și supuse unor chinuri atroce, de la bătăi și violuri până la vânzare în piața publică, asemenea unor vite.

După șapte tentative eșuate de a se sinucide, Farida va profita, împreună cu alte cinci tinere, de o ocazie favorabilă și va fugi în deșertul libian.

Farida a dovedit un curaj incredibil într-o situație care părea fără ieșire și s-a hotărât să facă publică povestea ei de viață.

Cartea o poți găsi AICI.

4. Oamenii fericiți citesc și beau cafea

A plecat din Paris să se uite pe sine.

Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul. 

Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie.

Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată.

Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic. 

Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda. 

O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forța regăsită.

Cartea o poți găsi AICI.

 
 

 5. O viață măruntă

Patru absolvenți ai unui mic colegiu din Massachusetts – debusolați, fără un ban în buzunar și sustinuți doar de prietenia și ambiția lor – se mută la New York pentru a-și face o situație.

Cei patru sunt chipeșul Willem, care-și dorește să devină actor; JB, un pictor născut în Brooklyn care încearcă să pătrundă în lumea artei; Malcolm, un arhitect frustrat angajat la o firmă importantă; și Jude, o minte sclipitoare, dar un individ retras și enigmatic, în jurul căruia gravitează toți ceilalți.

De-a lungul anilor, relațiile dintre ei se adâncesc și se complică, însă provocarea cea mai mare pentru ei rămâne Jude, ajuns cu timpul un avocat extrem de talentat, însă din ce în ce mai instabil, cu mintea și trupul însemnate de o copilărie cumplită, de o traumă pe care se teme că nu o va putea depăși niciodată.

O VIAȚĂ MARUNTĂ este un roman de o extraordinară forță și emoție despre legăturile indisolubile ale prieteniei și despre limitele rezistenței umane.

Cartea o poți găsi AICI.

 
 

 6. Cele cinci limbaje ale iubirii

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu, după părerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire.

În experiența sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile și contactul fizic.

Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil, din care nu lipsește umorul.[…]

Deși unii cititori găsesc foarte dificilă ideea de a iubi un partener la care nu mai țin- în speranța că va veni cu timpul și afecțiunea- Gary Chapman promite că rezultatele vor răsplăti efortul.

„Iubirea este o alegere”, spune autorul.

„Și fiecare partener poate începe procesul acesta chiar acum.”

Cartea o poți găsi AICI.

7. Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul

CĂLUGĂRUL CARE ȘI-A VÂNDUT FERRARI-UL este povestea lui Julian Mantle, un avocat faimos, care din cauza stilului de viață dezechilibrat ajunge la un pas de moarte, suferind un atac de cord într-o sală de tribunal aglomerată.

Colapsul fizic îi generează o criză spirituală, obligându-l să-și înfrunte condiția și să caute răspunsuri la cele mai importante întrebări ale vieții.

Sperând să-și găsească fericirea și împlinirea, el pornește într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi, în care descoperă un remarcabil sistem de eliberare a potențialului minții, trupului și sufletului, și învață să trăiască cu mai multă pasiune, cu un scop bine definit și într-o pace deplină.

Îmbinând în mod strălucit înțelepciunea spirituală nemărginită a Estului, cu principiile de succes avansate ale Vestului, această poveste va inspira și va arăta pas cu pas calea pentru a vă trăi viața cu mai mult curaj, în armonie, abundență și bucurie.

Cartea este un bestseller internațional și este citată ca referință de toți autorii din domeniul dezvoltării personale.

Cartea o poți găsi AICI.

8. 27 de pași

Lumea mă știe drept alergător de anduranță.

Ce nu știe, însă, e povestea vieților mele paralele.

Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bârgaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria și autor de jafuri armate.

Am evadat din două închisori europene, dar nu și din a treia.

Vânat prin Interpol, am devenit client al unei pușcării de maximă securitate.

Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinerețe, închis complet singur între 4 ziduri albe, foarte groase.

Cei care au auzit de mine după ce am câstigat 6633 Arctic Ultra vor descoperi în această carte povestea mea așa cum n-o știe și n-a auzit-o nimeni, niciodată.

La fel și cei care, fără să fi întrebat înainte, m-au ales ca subiect al examenului de capacitate la limba română. – Tibi Useriu

Cartea o poți găsi AICI.

9. Viața ca o țeapă – mic tratat antiratare

Fragment:

PRACTICĂ SPIRITUALĂ

Cea mai importantă limită pe care trebuie s-o impui este timpul pe care-l dedici sufletului.

Câteva minute petrecute pentru a-ți hrăni spiritul, sunt cea mai bună investiție pe care o faci pentru propria fericire.

Fă ceea ce te inspiră și te ajută să-ți păstrezi creativitatea.

Alocă un anumit timp în fiecare zi pentru a te conecta la ființa ta interioară și respectă-l.

Acest timp nu poate fi negociat.

Cei care te iubesc vor înțelege și te vor ajuta să faci acest lucru.

E clar că nu ai nimic în comun cu cei care nu te înțeleg și-ți reclamă atenția; fiecare trebuie să-și urmeze propriul drum.

Și încă ceva despre respectarea limitelor: prin fugă nu impui limite sănătoase.

Cunosc un cuplu care a permis surorii soțului să se mute la ei pentru o perioadă de timp, care a devenit permanentă.

Niciunul din cei doi soți nu avea curajul să-i spună să plece, așa că au cumpărat o casă nouă și au lăsat intrusa în cea veche. Până la urmă s-au ales cu două ipoteci și cu sora neinvitată.

Dacă i-ar fi spus simplu să plece, ar fi avut mai puține neplăceri. Calea „ușoară” s-a dovedit până la urma a fi cea mai paguboasă.

Cartea o poți găsi AICI.

10. Cele trei fiice ale Evei

Trei tinere aduse împreună de capriciile sorții, Shirin, Mona și Peri sunt Păcătoasa, Credincioasa și Nehotărîta, care încearcă să treacă peste diferențe și prejudecăți și să-și găsească locul într-o lume din ce în ce mai amenințătoare.

„Deși abordează în continuare teme spirituale, Shafak a început să-și ancoreze tot mai mult romanele în lumea reală. În Cele trei fiice ale Evei, analizează cu finețe atât constrângerile, cât și plăcerile feminității.” (The Guardian)

„În romanul său, Elif Shafak surprinde starea de tensiune a lumii de după 11 septembrie. Odată cu prăbușirea Turnurilor Gemene, trei studente la Oxford – Peri, Shirin și Mona –pășesc într-o nouă realitate, unde identitatea lor musulmană este privită cu suspiciune. Toate trei trebuie să se confrunte, fiecare în felul ei, cu conflictul dintre secularism și credința care le marchează viețile.” (The Times Literary Supplement)

Cartea o poți găsi AICI.

11. Caleidoscopul unei jumătăți de veac în București

Constantin Beldie (1887–1953), secretarul de redacție al Noii Reviste Române și, după Primul Război Mondial, al Ideii Europene, spirit modern și întreprinzător – „anti-intelectualist”, ar fi zis el –, mare amator de plăceri lumești, cel despre care se spune că ar fi introdus în moda bărbătească din Regat cămașa cu guler rabatu și mânecă scurtă, cel din cauza căruia, iarași se spune, s-ar fi sinucis, din dragoste, scriitoarea Cora Irineu, a rămas practic necunoscut marelui public.

Paginile sale memorialistice merită însă din plin citite.

Scrise cu o vervă nebună, ele evocă nu numai momentele importante ale vieții autorului, ci și un București de un pitoresc incredibil, aducând detalii savuroase, greu de găsit în altă parte: de pildă, despre localurile și felurile de mâncare autohtone (vezi uluitoarea înșiruire culinară din Cartea a cincea), despre bordelurile și marile cocote ale Capitalei (Cartea a șaptea), ba chiar și despre jocurile practicate de copiii mahalalelor de odinioară (Cartea a opta). 

Cartea o poți găsi AICI.

12. Ce ne spunem când nu ne vorbim

Un diagnostic fatal o determină să o ia la fugă și să se ascundă.

Fără nicio explicație.

Își abandonează iubitul, părinții, prietenii… tot. […]

După doi ani, își reface analizele.

[…]E sănătoasă tun, fără urmă de neoplasm, prin urmare, în viață.

După doi ani în care a dansat tango cu moartea, revine în povestea din care evadase, dar nu se mai identifică profund cu nimic.

Acvariul cu lumea ei de demult, cu pești-emoții, cu scoici-amintiri, cu gânduri-nisipuri, cu plante-vise, mediul ei vital de mai înainte, se dovedește a fi acum ceva banal, deloc esențial, foarte simplu de înlocuit.

Singurul lucru cu care rămâne după această jupuire e sinele.

Dacă primul diagnostic a fost greșit sau dacă și-a inventat povestea doar ca să fugă de realitatea în care era… nu mai contează atâta timp cât, însoțind-o pas cu pas pe drumul ei, ne-am făcut țăndări ca să ne recompunem, am mințit ca să descoperim adevărul, am urât ca să aflăm iubirea adevarată, ne-am pierdut definitiv ca să îl regăsim pe Dumnezeu pentru totdeauna.

Cartea o poți găsi AICI.

13. Medicină, nutriție și bună dispoziție

Am descoperit într-o zi că ne-a inundat pseudoștiința și că îi cad pradă oameni naivi, incapabili să discearnă între adevărul științific, verificat și reproductibil de fiecare dată, și testimoniale contrafăcute despre leacuri miraculoase contra orice sau preventive contra nimic.

Atunci m-am hotărât să scriu despre biologia și funcționarea corpului omenesc, despre biochimie și alimente, despre adevărurile verificabile și fanteziile imposibil de reprodus, promovate de medicina alternativă.

Am început să scriu ceea ce s-ar putea numi niște pamflete medicale, pe care le-am postat pe Facebook.

Fără ură și resentiment însă: consider că fiecare om are dreptul să aleagă orice i se pare potrivit sănătății sale, cu condiția să nu se pună pe sine și pe alții în pericol și să aleagă informat, nu dus de nas.[…]

Așa s-a născut această carte pe care o ții în mână, cititorule.

O carte care aș vrea să-ți descrețească fruntea și să te facă să râzi din toată inima, fiindcă ‒ știi ceva? ‒ râsul împreună cu doctorul de nutriție nu îngrașă!

Sper să-ți ofere răspunsuri la întrebări despre mâncarea sănătoasă, vitamine, antioxidanți și la multe alte dileme ale omului modern.

Și mai sper să te facă mai precaut ori de câte ori citești sfaturi fără semnătura unui specialist, ori de câte ori vrei să faci vreo analiză fantasmagorică ori să încerci un tratament miraculos și fără efecte adverse. – DR. SIMONA TIVADAR

Cartea o poți găsi AICI.

14. Încă aud muzica noastră în gând

De la autoarea fenomenului internațional „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”.

O meditație profundă asupra visurilor și ambițiilor fiecăruia dintre noi.

Yanis și Véra au tot ce le trebuie ca să fie fericiți: se iubesc ca în prima zi și au trei copii superbi.

Singurul lucru îngrijorător este colaborarea tot mai problematică a lui Yanis cu Luc, partenerul lui de la firma de arhitectură și fratele Vérei.

Ruptura dintre ei se produce în momentul în care Luc refuză o schimbare majoră pe care Yanis o așteaptă de mult.

Susținut de soția sa și ajutat financiar de Tristan, un client apărut pe neașteptate și care îl admiră necondiționat, Yanis pornește până la urmă propria afacere.

Dar viața care părea un vis începe să capete o latură întunecată.

Va putea Yanis să scape de vârtejul infernal care amenință să-l înghită, fără să o implice și pe Véra?

Va rezista relația lor presiunii celor din jur?

Cartea o poți găsi AICI.

 
 

 15. Trei metri deasupra cerului

Bestseller Internațional.

Peste 12 milioane de exemplare vândute.

Roman tradus în 14 limbi.

Ea este o studentă model și o fiică perfectă. El este un tip violent și dur.

Provin din două lumi diferite.

În ciuda la toate, între ei se naște o poveste de dragoste pe cât de frumoasă, pe atât de controversată.

O relație pentru care cei doi trebuie să lupte mai mult decât se așteptau.

Step și Babi sunt ca Romeo și Julieta contemporani, într-un cadru ce pare să fie creat pentru iubire.

O mare poveste de dragoste. Pe de o parte tinerii, viața de grup, motocicletele și cursele, pe de altă parte incertitudinile și tăcerile unor familii nefericite.

Un microcosmos de vieți furioase, care încearcă să se desprindă de la pământ.

Romanul „Trei metri deasupra cerului” a stat la baza unui film de mare succes, regizat de Fernando Gonzalez Molina, cu Mario Casas și Maria Valvedere în rolurile principale.

Filmul a avut încasări totale de 13 milioane de dolari.

Cartea o poți găsi AICI.

 

16. Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine

Aveți impresia că vă învârtiți într-un cerc în parcursul vostru personal?

Vi se întâmplă să repetați o situație dificilă pe care credeați ca ați încheiat-o deja?

Poate nu ați știut unde să căutați răspunsurile.

Această carte a doamnei Lise Bourbeau, la fel de concretă ca și cele dinainte, demostrează faptul că toate dificulățile de ordin emoțional sau mental își au originea în cinci răni importante: respingerea, abandonul, umilirea, trădarea și nedreptatea.

Datorită unei descrieri foarte amănunțite a acestor răni și a măștilor pe care le-ați creat pentru a nu le vedea, simți și mai ales pentru a nu le recunoaște, veți reuși să identificați cauzele reale ale unei anumite probleme din viața voastră.[…]

Această carte vă va permite să întreprindeți demersul de vindecare corect, cel care vă conduce spre rezultatul căutat: acela de a fi voi înșivă.

În același timp veți descoperi forțele puternice înnăscute în fiecare dintre noi, care contribuie la împlinirea vieții fiecăruia.

Lise Bourbeau va propune, ca întotdeauna, în ultima parte a cărții, o soluție practică pentru a reuși să transformați problemele cotidiene într-un punct de plecare pentru a vă dezvolta și pentru a redeveni conștienți de faptul că sunteți un DUMNEZEU creator.

Cartea o poți găsi AICI.

Acest articol conține text + imagini inspirate de pe libris.ronemira.rocarturesti.ro.